Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

08jul 2023
Kruiden Doe Les zomer

Betula Kruiden
Halle

Praktische kruidenworkshops met de kruiden van het seizoen. De workshops worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Zo zie je alle stadia in het productieproces van plant tot zalf, olie of siroop voor de huisapotheek.

In de eerste les leer je over de kruiden van het seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

In juni bloeien veel geneeskrachtige planten: kamille, goudsbloem, Sint-Janskruid, munt en linde. We leren de kruiden herkennen, oogsten en we maken een prachtige Sint-Jansolie, zonne-energie in een flesje!  Het is ook tijd om goudsbloemzalf te maken; een onmisbaar product in je ehbo trommeltje.

Informatie

08 jul 2023 t/m 29 jul 2023 | workshop in twee delen, met drie weken er tussen. Kies voor donderdag 6 en 27 juli OF zaterdag 8 en 29 juli
10.00 - 12.30
50,00 per blok van twee workshops
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025 ED Halle

Kruiden Doe Les zomer