Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

01apr 2023
Kruiden Doe Les voorjaar

Betula Kruiden
Halle

De voorjaarskruiden, die rijk zijn aan mineralen, zijn nu op hun best. We plukken brandnetel, viooltjes, duizendblad en weegbree. De brandnetel verwerken we tot zalf. Wat kun je thuis doen met de kruiden van het voorjaar?

De workshops worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Je kunt je per blok aanmelden, naar keuze voor de zaterdag of voor de donderdag. In de eerste workshop leer je over de kruiden van dat seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

De voorjaarskruiden, die rijk zijn aan mineralen, zijn nu op hun best. We plukken brandnetel, viooltjes, duizendblad en weegbree. De brandnetel verwerken we tot zalf. Wat kun je thuis doen met de kruiden van het voorjaar? We proeven brandnetelsoep en voorjaarssalades. In de tweede les maken we de zalf af. Het is dan drie weken later; wat is er veranderd in de kruidentuin?

Informatie

01 apr 2023 t/m 22 apr 2023 | maak een keuze: twee zaterdagmiddagen (1 en 22 april) OF twee donderdagmiddagen (30 maart en 20 april)
14.00 - 16.30
50,00 per blok van twee workshops
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025ED Halle

Kruiden Doe Les voorjaar