28sep 2022
Webinarserie Het Beelddenkende Brein opvoeden

Het Beelddenkende Brein
Online

Beelddenken is een manier van denken die heel complex is en totaal anders dan het taaldenken. Beelddenken / taaldenken is een onderdeel van je dominantieprofiel. Dit profiel bepaald hoe je leert. Maar er is meer. Dat vertellen we in dit Webinar.

Door te begrijpen hoe Het Beelddenkende Brein werkt kun je kinderen de informatie bieden die ze nodig hebben op het voor hun juiste moment in het leerproces. Op deze manier zorgen wij voor een veilige basis om op te groeien, ook voor de beelddenkers. Zij kunnen goed aanpassen maar dat gaat ten koste van hun natuurlijke leerproces.  Met de kennis van het Beelddenkende Brein kun je als ouders een school uitzoeken die dit begrijpt zodat ze de les net een klein beetje anders in richten om tegemoet te komen aan de informatiebehoefte van je kind. Net zoals dat voor de taaldenkers gedaan wordt.
Door steeds achter de feiten aan te moeten lopen kunnen beelddenkers nooit laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze worden niet beoordeeld op hun intelligentie, zoals de taaldenkers, maar op hun aanpassingsvermogen. En dat terwijl het juist hele gevoelige kinderen zijn die zo hun best doen om maar niet op te vallen. Dat merk je thuis ook: een perfect aangepast kind op school geeft een onhandelbaar kind thuis. Aan opvoeden kom je niet meer toe. Dat kan anders.In deze Webinarserie leggen we uit wat beelddenken, taaldenken en de manier van leren is en hoe dat je leven kan beïnvloeden. Positief en negatief. En dat de juiste opvoeding voor minder werk zorgt, voor minder uitvallers, blijere kinderen en ouders.

Eerste Webinar: Dominantieprofiel (beelddenken/taaldenken, leerproces) en hooggevoeligheid.

Tweede Webinar: Opvoeden vanuit verbindende communicatie.

Derde Webinar: Naar school en diagnoses.

Informatie

28 sep 2022 | aanmelden via deze link https://het-beelddenkende-brein.webinargeek.com/het-beelddenkende-brein-opvoeden
20.00 - 21.30
45,00 Het is een serie van 3 webinars die € 15,-- per stuk kosten.

Waar?

online

Online

Webinarserie Het Beelddenkende Brein opvoeden