Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

18feb 2022
Kruiden Doe Les Winter

Betula Kruiden
Halle

Praktische kruidenworkshops met de kruiden van het seizoen. De workshops worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Zo zie je alle stadia in het productieproces van plant tot zalf, olie of siroop voor de huisapotheek.

Je kunt je per blok aanmelden. In de eerste les leer je over de kruiden van het seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

De kruiden wachten onder de grond het nieuwe voorjaar af. De eerste topjes komen al boven de grond en verraden zo de plek waar de wortels te vinden zijn. Van de bijzondere plant smeerwortel gaan we de krachtige wortels oogsten en verwerken tot smeerwortelzalf. We maken kennis met planten die zelfs hartje winter nog groene bladeren hebben en leren hoe we die kunnen gebruiken. Ook tappen we het sap van berkenbomen vóórdat de nieuwe bladeren zich ontvouwen.

Informatie

18 feb 2022 | workshop in twee delen, met drie weken er tussen. Kies voor vrijdag 18 februari en 11 maart OF zaterdag 19 februari en 12 maart
14.00 - 16.30
50,00 per blok van twee workshops
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025ED Halle

Kruiden Doe Les Winter