Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

01jun 2021
zangtechniek en klankmeditatie vanuit antroposofisch perspectief, vier dinsdagavonden

Eric van Grootel
Zutphen

Stemonthulling, stembevrijding. Het losmaken van de stem uit de lagen die haar inklemmen. Klankvorming, ademstroom en fenomenologie. Nieuwe yoga, klankmeditatie. Melodieën en mantra’s uit christelijke, sjamanistische en boeddhistische tradities.

Stemonthulling, stembevrijding. Het losmaken van de stem uit de lagen die haar inklemmen. Zoals je een ui afpelt. Deze aanzet tot zangtechniek op een geestesweten-schappelijke basis is ontstaan vanuit Valborg Werbeck-Svärdström en Rudolf Steiner. 

Klankvorming, ademstroom en fenomenologie vanuit het fysieke, etherische, astrale en ‘ik’ lichaam… wat betekent dit anno 2021 ? 

Nieuwe yoga. Klinkers en consonanten spiegelen de gebaren van natuur, sterren en je binnenwereld, vanuit universele principes. Om met bewustzijn wakker te worden voor hun werking in je energiesysteem, vanuit gronding en jouw eigen klankkanaal. Alfred Bauer, Arnold Dorhout Mees, Michael Tsjechov en Valborg Werbeck-Svärdström werkten aan ‘de nieuwe yoga’.

Melodieën en mantra’s uit christelijke, sjamanistische en boeddhistische tradities. Speciale klankformules versterken de samenwerking tussen lichaam en geest, plus hun gezondheid. Adem en klank zijn instrumenten voor het oplossen van fysieke en innerlijke spanningen. Mantra is Sanskriet voor ‘instrument van de geest’.

Eric van Grootel combineert stemtechniek met diepgang. Hij ontwikkelt zijn werk reeds dertig jaar vanuit diverse culturen, als docent zang, spraak, presentatie en toegepast bewustzijn, als zanger, koordirigent, theaterregisseur en als drs filosofie. Hij doorliep tevens het conservatorium in de zangkunst, heeft zich grondig verdiept in antroposofische methodieken voor zang en stemtherapie, naast mantra en creatieve meditatievormen.

Ook voor persoonlijke ondersteuning van je stem en presentatie.


Kosten. Vier avonden 60 Euro. Contant ter plekke. Eenmalige deelname 20 euro.
Deelname. Verdieping en kennismaking.

Opgave. Aanmelden bij Eric

Informatie

01 jun 2021 t/m 22 jun 2021
19.45 - 22.00
60,00 60 euro voor vier dinsdagavonden, of 20 per avond

Waar?

Ontmoetingscentrum Enkidoe
Oudewand 13
7201LJ Zutphen

zangtechniek en klankmeditatie vanuit antroposofisch perspectief, vier dinsdagavonden