Ben je uit balans? Lichaam-adem-mind-ziel hangen sterk samen! Jouw invalshoek bepaalt onze aanpak | Lochem

Er is een sterke relatie tussen lichaam, adem, mind en ziel

Dit is persoonlijk bepaald en vraagt om individuele aandacht. Vaak ligt de oplossing voor een klacht of mogelijkheid voor je ontwikkeling op een ander vlak dan je denkt.Ons geestelijk en emotioneel welbevinden beïnvloedt hoe we ons lichamelijk voelen én bepaalt de kwaliteit van onze ademhaling. Het omgekeerde is ook waar. Lichaam en adem hebben een impact op ons welzijn.

Er kunnen vele redenen zijn voor individuele coaching of privéles. Bijvoorbeeld als je 

 • vertrouwelijke aandacht wilt voor bepaalde fysieke, adem of mentaal/emotionele klachten 
 • vanuit wat voor situatie dan ook meer kwaliteit van leven nastreeft
 • een privé yoga lesplan op maat wilt waarmee je thuis kunt oefenen
 • persoonlijke begeleiding wilt voor yoga, meditatie en/of je spirituele ontwikkeling

Wat gaan we doen?

 • we inventariseren je precieze klachten of wensen en maken een persoonlijk plan
 • vaak is een probleem geen geïsoleerd probleem; je leert observeren en begrijpen hoe lichaam, adem, mind en ziel samenhangen
 • je krijgt heldere informatie en tal van tips
 • je krijgt praktische oefeningen die je thuis, op je werk, en in alledaagse situaties kan doen

Een paar specifieke dingen die we doen bij ademklachten 

 • misverstanden en fabels over de adem ruimen we op 
 • je krijgt heldere uitleg en oefeningen voor een gezonde middenrifademhaling
 • je krijgt praktische oefeningen aangeboden die al snel verlichting bieden
 • je leert goed door te ademen in lighouding, zithouding, staand en bij bewegen
 • je leert hoe je gezond ademhalen kan integreren in je dagelijkse leven

Over Yvonne Dekker | Lochem

Passie

Sinds 2005 geef ik met plezier lessen en coaching gestoeld op de Klassieke Yoga. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen naar een gezond, harmonieus en zinvol leven via bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. 

Manier van werken

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een zorgvuldige en praktische benadering. Ik leg uit waarom ik iets zeg of doe en bied je concrete middelen. Ik hou van openheid, humor en van de eigenheid van de mensen. Ik ben graag bereid buiten de geijkte paden te gaan en wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken. Ik leer je de juiste vragen aan jezelf te stellen en te vertrouwen op de antwoorden die binnenin gehoord willen worden, te putten uit je innerlijke wijsheid.

In mijn jonge jaren

Ik werkte zes jaar als verpleegkundige in een AMC en in de terminale thuiszorg. Mijn liefde voor literatuur, psychologie en filosofie leefde ik uit met een universitaire studie Vergelijkende Literatuurwetenschap.

Yoga, een complete, praktische en holistische filosofie en wetenschap

Yoga kreeg later in mijn leven een steeds grotere plek. Ik ontdekte dat de klassieke Yoga een complete en holistische filosofie en wetenschap is; de wetenschap van het Zelf. Ik volgde de intensieve internationale Himalayan YogaMeditation Teachers Training vanuit Rishiskeh, India. Mijn leraren waren en zijn zeer ervaren yogi’s en meesters uit een duizenden jaren oude traditie van kennisoverdracht uit de Himalaya’s. Er volgden jaren van training in zelfobservatie en innerlijke dialoog op alle niveau’s van mijn bestaan: lichaam, adem, mind en ziel.

Wat een enorm geschenk is dat!


Professionals in de categorie Coaching - Lifecoaching

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!