Coach en kindercoach met behulp van paarden | Etten

De meerwaarde van de inzet van paarden in training en coaching

Paarden zijn van nature zeer sensitief waar het gaat om non-verbale communicatie. Ze reageren altijd puur en zonder oordeel, op niet alleen het gedrag, maar vooral op de onderliggende overtuigingen, wensen, intenties en gemoedstoestand van de mens die tegenover hen staat.

Een belangrijk doel van de paardencoaching is, dat de deelnemers op een andere, dan voor hen bekende manier, een spiegel voorgehouden krijgen, teneinde inzicht in het eigen functioneren en invloed van gedrag, op de ander te verwerven.

Tijdens de coaching dient het paard als spiegel en als metafoor voor de verschillende thema’s. Denk daarbij aan persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Welke positie neem ik in ten opzichte van de ander? Kan ik duidelijk grenzen stellen? Durf ik de confrontatie aan? Hoe neem ik anderen mee in de beweging? Inzicht en (h)erkenning hiervan biedt ruimte voor nieuwe wegen.

Coachen met paarden is voor iedereen geschikt die zich wil ontwikkelen op gebied van communicatie, assertiviteit, weerbaarheid, leidinggeven, jezelf durven zijn, keuzes maken, zelfvertrouwen, de lat (te) hoog leggen etc. Het is zeker ook geschikt voor mensen met een burn-out, langdurig ziek zijn of herstellende hiervan, traumatische ervaring hebben of te maken hebben met het verlies van een dierbare.

Tijdens de coachsessies worden de volgende technieken ingezet; familie-opstellingen, loopbaan- en toekomstopstellingen, voice dialoque, ervaringsgericht, oplossingsgericht, systematisch coachen door te werken met metaforen. Ervaar de kracht van het paard!

Over Saskia te Kampe | Etten

Mijn naam is Saskia te Kampe en ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Naast mijn baan als coach en kindercoach ben ik parttime werkzaam binnen de overheid. Ik ben een trotse moeder van een studerende dochter en mijn hobbies zijn tijd doorbrengen met mijn familie, vrienden, mijn lieve Fjord Cai, de shetlanders Donder en Bliksem en mijn 2 Jack Russels Pepper en Okkie.

Mijn liefde voor paarden begon al op jonge leeftijd en tot mijn 18e was ik een wedstrijdruiter in dressuur, springen en samengesteld. Daarna heb ik voornamelijk paarden gereden voor andere mensen. Met Cai rijd ik enkel recreatief en samen vormen wij een fijn coachteam.

Mijn interesse in paardengedrag is door Cai aangewakkerd. Aanvankelijk wilde hij namelijk niet de trailer in. Daarom ben ik in 2014 gestart met de opleiding trainer paard en gedrag bij E-quine.

In datzelfde jaar ben ik begonnen met de opleiding Equine Assisted coaching bij de Keulseweg in Pijnacker. Deze methodiek is gebaseerd op Equine Assisted Psychotherapie, een intuïtieve coachmethodiek met behulp van paarden. Inmiddels heb ik level 1 en level 2 afgerond.

Op 19 januari 2018 heb ik mijn certificaat “Paardenkracht voor Pubers Trainer” behaald en daarmee ben ik gecertificeerd kindercoach voor pubers vanaf ca. 11 jaar en bied cursussen aan in o.a. communiceren, omgaan met emoties, samenwerken, grenzen aangeven en respecteren. In april 2018 heb ik het certificaat Pony Power voor Kids behaald en sindsdien begeleid ik kinderen van ca. 6 tot 11 jaar in hun sociale-emotionele ontwikkeling.


Foto 1 Saskia te Kampe Foto 7 Saskia te Kampe Klik om te vergroten

Coaching Mens en Paard
Saskia te Kampe


Professionals in de categorie Coaching - Kindercoaching

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek