Wilma te Paske psychosociaal therapeut | Aalten

Leven vanuit je eigen autonomie

Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen, en hoe verhouden ze zich met elkaar? Van jongs af aan probeer ik dat te begrijpen, het intrigeert me.

Toen ik in 1997 met familieopstellingen in aanraking kwam, was dat een openbaring. Er vielen veel puzzelstukjes op hun plaats! En toen ik vervolgens mijn eigen familie ‘opstelde’, voelde ik een enorme bevrijding. Tot dat moment had ik me vaak onwaardig, schuldig en slecht gevoeld. Ik dacht dat het aan mij lag, dat ik niet deugde. Maar al in deze eerste opstelling kon ik zien dat het veel meer lag aan de situatie en omstandigheden waarin ik opgroeide.

Een opstelling wordt gebruikt als methode om (vaak) ingewikkelde problemen te verhelderen. Vaak dienen zich dan ‘vanzelf’ oplossingen aan. Veel problemen ontstaan door vroegkinderlijke trauma’s en (vaak diep verborgen) saboterende, destructieve overtuigingen. Meestal erven we ze onbewust en ongewild van onze (voor)ouders..

Opstellingen van het verlangen

Vanaf 2010 werk ik voornamelijk met ‘opstellingen van het verlangen’, bedoeld om je eigen autonomie terug te vinden en te versterken. Het ‘verlangen’ staat centraal en de opstelling laat zien wat er tussen jou en je verlangen is komen te staan.

Als je je diepste verlangen (deels) ben kwijtgeraakt, kan een opstelling veel inzichten en mogelijkheden bieden. Dan kun je leven vanuit jezelf.

Wie de mens kent is wijs, wie zichzelf kent is VERLICHT       Confucius

Over Wilma te Paske | Aalten

In 1951 ben ik geboren, als eerste van drie kinderen, op een boerderij in de Achterhoek, waar mijn ouders bij mijn grootouders ‘in getrouwd’ waren; dat was dus een zogeheten meer- generatie familie. Destijds was dat voor mij heel gewoon.

Achteraf gezien was het best ingewikkeld door familieverhoudingen die ons als gezin beïnvloed hebben. Mijn ouders lieten zich bij de opvoeding sterk door familie en kerk beïnvloeden, waardoor ik me als kind (onbewust) onvrij heb gevoeld. Het heeft ook mijn leven beïnvloed. Maar dankzij die ervaring heb ik veel geleerd en begrepen van trauma’s en/in families.

Zelf ben ik jong getrouwd en we hebben drie volwassen kinderen, allemaal ‘uitgevlogen’. Inmiddels ben ik de gelukkige oma van twee prachtige kleinkinderen.

Ik werk als psychociaal therapeut en begeleid mensen individueel en in groepen door Opstellingen van het Verlangen, een geweldigen manier om mensen bij hun eigen kern te laten komen zodat ze zich weer met zichzelf verbonden voelen en in hun eigen kracht kunnen staan.

Sinds november 2015 heb ik mijn praktijk in het gebouw waar vroeger het belastingkantoor in was: Louise de Colignystraat 11 te Doetinchem. Een fijne plek om te werken, waar ook andere zelfstandige ondernemers hun bedrijf hebben.


Foto 1 Wilma te Paske Klik om te vergroten

1951
Wilma te Paske


Professionals in de categorie Familie- en systeemopstellingen

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!