Familie- en systeemopstellingen met Arjan Verschuur | Neede

Hardnekkige terugkerende negatieve patronen in ons leven (gezondheid, relaties, werk en inkomen) kunnen veroorzaakt worden door een onbewuste verstrikking met het lot van een voorouder. Zo’n onbewuste verstrikking kan ontstaan wanneer een belangrijke gebeurtenis of lid uit het familiesysteem  van vader of moeder buitengesloten is. Het gaat dan altijd om gebeurtenissen die traumatisch of taboe waren. 

De essentie van een opstelling is dat we met liefde zien en horen wat er is. Hierbij kijken en luisteren we in het bijzonder naar dat wat buitengesloten is. Daartoe werken we met representaten van de leden of delen van het systeem van de client. Deze stellen we in de ruimte op. Door het stellen van vragen, verplaatsen van mensen in de ruimte en het laten uitspreken van rituele zinnen wordt gaandeweg duidelijk wat er nodig is om de liefde weer vrij te laten stromen. Dat komt niet alleen ten goede aan de client, maar aan zijn of haar hele familiesysteem.

In februari 2013 ben ik gestart met een opleiding voor interculturele familieopstellingen en systemisch werk bij Desiree van der Krogt van Buro-Iksa. Deze opleiding heb ik in april 2014 voltooid. In 2015 volgde ik de internationale training Opstellingen rondom gezondheid en ziekte bij Stephan Hausner en Bibi Schreuder aan het Bert Hellingerinstituut. In het voorjaar van 2016 was ik in de gelegenheid om Bert Hellinger zelf 4 dagen aan het werk te zien tijdens een seminar over 'Het nieuwe familieopstellen in dienst van de vrede' in Belgie. 

Over Arjan Verschuur | Neede

Mijn naam is Arjan Verschuur. Ik heb o.a. de rol van echtgenoot, vader, weduwnaar, zoon, broer en vriend. Ik groeide op in Wierden, ging naar school in Almelo en studeerde arbeidssociologie in Wageningen. Na mijn studie werkte ik 6 jaar bij een landelijk opleidingsinstituut. Eerst drie jaar als trainer/adviseur van ondernemingsraden bij de overheid, daarna drie jaar als trainer/adviseur in de zorg. 1 januari 2002 begon ik als zelfstandige professional en dat ben ik nog steeds.

Vanuit mijn eigen bedrijf begeleid ik mensen en organisaties in leer-, creatie- en transformatieprocessen. Dat doe ik met veel plezier, compassie, een combinatie van zachtheid en kracht, focus t.a.v. het beoogde resultaat en flexibiliteit t.a.v. het proces, een groot invoelend vermogen, een scherpe geest en de nodige zorgvuldigheid.

Bij de begeleiding van individuele mannen en vrouwen maak ik ondermeer gebruik van Familieopstellingen, de Soul Voice®-methode, Bach Bloesem Remedies, Energetische Meditatie, de leer van de Vijf Bewegingen uit de Oosterse Filosofie en de nodige levenservaring.

In de rol van procesbegeleider, teamtrainer en projectmanager lever ik regelmatig een bijdrage aan de ontwikkeling van profit en non-profit organisaties. Voornamelijk organisaties die met hun producten en/of diensten een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van meer bewustzijn, een duurzamere levensstijl en/of een meer inclusieve samenleving.

Speciaal voor mannen organiseer ik sinds 2016 het Wildeman Festival. En sinds januari 2017 woon en werk ik samen met mijn vrouw en kinderen op Hof van Moeder Aarde: een kleinschalige wooncooperatie met een groepsaccommodatie, camping en cursuscentrum.

Arjan Verschuur

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek