Energetische Therapie, Coaching en Counseling bij ziekte, stress, angst en pijn | Winterswijk

Energetische therapie is een oude geneeswijze. Het bestaat al eeuwen lang en wordt in elke cultuur op verschillende manieren toegepast. In de westerse samenleving is de Energetische therapie ook wel bekend onder de oude naam Magnetiseren. In andere culturen worden er Healings gegeven door sjamanen.

Energetische therapie werkt tot aan de cel en gaat ervan uit dat alles met elkaar in verbinding staat. Lichaam, geest en ziel werken samen of juist niet waardoor er disbalans ontstaat. Energetische therapie raakt aan en maakt bewust waar nodig en haalt informatie er uit die niet meer nodig is om te worden gedragen. Energetische therapie werkt ook  preventief en voorkomt dat de mens Burn out raakt of lichamelijk ziek wordt. Het zet aan tot eigen verantwoording en inzicht in eigen denken, voelen en doen.

Energetische therapie is een bewust gestuurd proces van energie-uitwisseling, waarbij ik als Natuurgeneeskundig energetisch therapeut mijn handen als instrument gebruik. Alles bestaat uit energie zo ook het menselijk lichaam met een open energiesyssteem in wisselwerking met andere energiesystemen. Via mijn handen kan ik voelen waar energie stroomt of juist blokkeert. Een blokkade veroorzaakt stress en klachten.

Energetische therapie heeft als doel het energieveld te harmoniseren en het zelfgenezend vermogen te activeren. Resultaat is vaak een verbeterd slaappatroon, meer energie, meer ontspanning en meer lichamelijke en emotionele stabiliteit.Het kan worden toepgepast bij rouw-en verliesverwerking, stress, bij elke lichamelijke of psychische klacht (evt. in combinatie met andere reguliere behandelvormen).

Consulten kunnen worden vergoed via een aanvullende zorgverzekering. 

Over Nicolette te Selle | Winterswijk

Welkom. Mijn naam is Nicolette te Selle uit Winterswijk.

Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg (in Duitsland en Nederland) onder andere in de verpleegkunde en anesthesie. In 2010 ben ik echt mijn passie gaan volgen, het begeleiden van mensen op weg naar meer bewustwording omtrent hun lichamelijk, emotioneel, mentale en spirituele welzijn.

Ik geniet er van om anderen te inspireren maar ook om zelf geïnspireerd te worden. Naast het moeder zijn van twee ondernemende dochters hou ik van reizen, lezen, sporten en afspreken met vrienden.

In mijn werk leer ik niet alleen anderen iets maar wordt ook geïnspireerd door de levenskracht en wijsheid die in ieder mens is en gezien mag worden en in een therapeutische setting vrij komt. Elke ontmoeting met de ander is ten slotte ook een ontmoeting met mijzelf. Je kwetsbaar durven opstellen in therapie vraagt moed maar ook veiligheid en de ruimte dat alles gezien mag worden om weer in jouw kracht te komen te staan en te stralen.

Instrumenten als compassie, empathie en het gebruik maken van mijn intuitie om een hulpvraag helder te krijgen zijn daarin voor mij heel belangrijk.


Foto 1 Nicolette te Selle Foto 4 Nicolette te Selle Klik om te vergroten

Praktijk voor energetisch coaching
Nicolette te Selle

Bewust Achterhoek
Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek