Streeksieraden: sieraden met stenen uit je eigen streek | Beek

Ik maak en ontwerp zilveren sieraden met zelf gevonden en bewerkte stenen. De sieraden die ik maak noem ik “streeksieraden”. Niet omdat ze vanuit een traditie uit de streek worden gemaakt, maar omdat de stenen die zijn verwerkt afkomstig zijn uit mijn eigen omgeving; langs de oevers van Rijn in Gelderland. 

Het betrekken van materialen uit de directe omgeving past bij mijn streven om in het dagelijks leven zoveel mogelijk bewust bezig te zijn met de “ecologische voetafdruk” die ik achterlaat. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de voeding die ik koop. Zo komen de appels die ik eet uit een boomgaard vlak bij mijn woonplaats.

De term “streekgebonden” voor mijn sieraden komt voort uit deze levenswijze. Dat betekent dat ik weet waar de stenen zijn gevonden en hoe ze zijn bewerkt. Deze binding met de dingen om me heen zijn belangrijk.

Over Caroline van den Bogaert | Beek

't Sediment-Streeksieraden
Caroline van den Bogaert

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek