Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Familieopstelllingen
ZO 19 mei | 13.00-17.00 uur | Lochem

35,00 | 17,50 voor representanten


Een opstellingen in een groep

Een opstelling begint meestal met een voorgesprek waarin de cliënt zijn of haar vraag of thema inbrengt. Vervolgens stelt de opsteller vragen en stemt zich af op het systeem van de cliënt om zich een beeld te vormen van de onderliggende patronen en dynamieken.
Het is niet zo belangrijk om een duidelijke vraag te hebben. Wél is het belangrijk dat er iets leeft in de cliënt, dat er iets is wat ‘gezien’ wil worden. Hoe dringender het thema, hoe krachtiger een opstelling kan laten zien wat er speelt.
De representanten hebben toegang tot de diepere en vaak onbewuste lagen van het familiesysteem waarin ze staan opgesteld en waarvoor ze zich opengesteld hebben. En ondanks dat we niet weten hóe dit bijzondere fenomeen werkt, kunnen we er wel heel goed mee werken.
De begeleider kan nu aan de hand van zijn waarnemingen en de informatie die hij van de representanten en de cliënt krijgt onderzoeken wat er in de diepte in het systeem speelt. Hij kan aan de opstelling elementen toevoegen of er juist uithalen, posities van de representanten veranderen, ze bepaalde zinnen laten uitspreken en rituelen toepassen. 

Het doel is om weer beweging te krijgen in de ziel van het familiesysteem en in de ziel van de cliënt, waardoor een vastgelopen situatie weer kan gaan stromen.

1 op 1 begeleiding

Bij een 1 op 1 stelling werk ik met poppetjes of een visualisatie.

Informatie + Aanmelden » Samen Systemisch Werken | Yvonne Woordes

samensystemischwerken.webs.com

Lochem
Zutphenseweg 95
7241SB Lochem

Yvonne Woordes
06-14276754
samensystemischwerken AT gmail DOT com