21jan 2023
Kruidencursus van Top tot Teen

Betula Kruiden
Halle

In deze cursus van 10 lessen gaan we wat dieper in op de theorie achter het gebruik van geneeskrachtige planten, en leren we hoe we veilig en effectief gebruik kunnen maken van de heilzame werking van planten voor onszelf en onze gezinsleden.

Je kunt op verschillende manieren kijken naar planten, ziekte en gezondheid. Welke stoffen zitten er in de plant en wat doen die stoffen met je lichaam? Wat kun je met het blote oog aan de plant zien en hoe kun je dat gebruiken om te bepalen welke plant bij welke aandoening past? We maken kennis met de scheikunde (inhoudsstoffen), de signatuurleer, de klassieke homeopathie,  westerse en oosterse natuurgeneeskunde. In het kort komen de verschillende orgaansystemen van de mens aan bod, en daarna gaan we van top tot teen bekijken, hoe we onze gezondheid kunnen ondersteunen met planten.
Dit alles niet alleen in theorie, maar met de kruidentuin bij de hand. We gaan de planten in levenden lijve leren kennen en praktisch oefenen met de toepassingsmogelijkheden van kruiden. Hoe maak je een kompres of een stoombad? Hoe maak je een evenwichtig samengestelde kruidenthee? Wat is een reinigingskuur en wanneer is dat zinvol?

Informatie

21 jan 2023 t/m 29 apr 2023 | naar keuze 10 donderdagen of 10 zaterdagen
14.00 - 16.30
250,00 incl. koffie/thee en alle lesmaterialen
Minimaal 5 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025 ED Halle

Kruidencursus van Top tot Teen