Introductiecursus Permacultuur
ZA 23 juni | 10.00-17.00 uur | Winterswijk Kotten

23 juni 2018 t/m 24 juni 2018
140,00 | Prijs is voor cursus en catering. Voor logies zijn verschillende mogelijkheden. Zie website.


Veel mensen zien permacultuur als een bepaalde landbouwmethode. Maar permacultuur is veel meer dan dat. Permacultuur is een ontwerpsysteem voor het duurzaam vormgeven van terreinen, installaties en lokale economieën. Tijdens deze cursus maak je kennis met de permacultuur in al haar facetten.

Je komt veel te weten over de principes die ten grondslag liggen aan de permacultuur en je oefent met het toepassen daarvan. Je leert hoe een duurzaam systeem zichzelf in stand houdt en versterkt. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden voor leefsystemen en ontwerpen die uitgaan van kringlopen waarin 'afval' altijd weer grondstof is. Zo komen we tot oplossingen voor problemen waar onze wereld nu mee geconfronteerd wordt. Denk aan overmatig gebruik van grondstoffen, energie en water.

Daarnaast is de cursus heel praktisch. Je leert veel over de landbouwprincipes van de permacultuur zoals mulchen, gewaskeuze, composteren en nog veel meer. Je ziet hoe het leefsysteem van Aarde-Werk 'de Stegge' is opgebouwd en nog elk jaar wordt verrijkt. Op basis van de aangereikte principes maak je een ontwerp voor (een deel van) je eigen leefsituatie.

In deze driedaagse cursus leer je wat een leefsysteem echt duurzaam maakt. We gaan hiertoe geregeld te rade bij Geoff Lawton, leerling van Bill Mollison, de grondlegger van de permacultuur.
 

Meer Informatie + Aanmelden

0543 563717 / 06-48355663
janwillem AT aarde-werkdestegge DOT nl

Aarde-Werk 'de Stegge', Geessinkweg 3, Winterswijk Kotten


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek