Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Eéndaagse training 'Vergroot je uitstraling!'
ZA 26 januari | 10.00-16.00 uur | Zutphen

79,00 excl. 21% BTW Voor bij Bewust Achterhoek aangesloten aanbieders, inclusief koffie, thee en lunch
99,00 excl. 21% BTW als niet aangesloten bij Bewust Achterhoek, inclusief koffie, thee en lunch


Vergroot je uitstraling!

Je hebt passie voor je vak, voor wat je doet. Je bent er ook goed in, en hebt veel kennis en ervaring. Toch voel je je niet altijd even zelfverzekerd. Misschien herken je dit?

 • Je begint te spreken, maar je merkt dat je verhaal niet aankomt, zonder dat je weet wat je moet doen.
 • Je collega's of cliënten kunnen je niet volgen, worden niet geraakt, of komen niet in beweging.
 • Je voelt je onzeker omdat je niet vertrouwt op je stem of lichaamstaal.
 • Je neemt te weinig ruimte in, of bent teveel bezig met het uitdragen van je missie.
 • Je zou meer uitstraling willen hebben, charisma, een betere presentatie.

Uitstraling en inhoud

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 80% van je uitstraling te maken heeft met je lichaamstaal en de klank van je stem, slechts 20% met de inhoud van je verhaal.

Je kunt meer doen dan je denkt

Maak contact met je collega's of cliënten en vertel wat je te vertellen hebt. Je straalt eigenheid uit, openheid, de wil om te communiceren en om je kennis met hen te delen, maar ook je enthousiasme. Je weet dat je succes afhangt van je lichaamshouding en je gevoel voor ruimte, letterlijk en figuurlijk. En van je stemgebruik.

Laat je stem horen en wees duidelijk, betrokken en actief. Blijf bij jezelf, op je eigen benen, met jouw verticaliteit en jouw klank. Geef jezelf bloot, zonder jezelf te verliezen in de ruimte van de ander.

Eric van Grootel kan je helpen met je presentatie

Met veel plezier werkt Eric van Grootel al meer dan vijfentwintig jaar met de meest uiteenlopende doelgroepen op het gebied van stem, presentatie en mental coaching. Met zijn voltooide stemopleiding aan het conservatorium, specialisaties spraak, een internationale theaterstudie en lerarenopleidingen werkt hij als docent, performer, auteur, koor- en theaterleider. Dit met amateurs tot professionals in diverse landen en culturen, in individueel contact en met allerlei soorten groepen.

Eric is voortdurend op zoek naar manieren om jouw eigenheid en kracht te mobiliseren, terwijl hij met volle teugen geniet van de verschillen tussen jou en anderen. Cultuurverschillen heeft hij goed leren kennen tijdens vele projecten in het buitenland, in internationale theaterfestivals, theaters en toneelscholen, vooral in Rusland.

In je presentatie en stemgebruik spiegelt zich je persoonlijkheid. Eric helpt je in deze training graag om jouw eigen uitstraling en kracht te vinden en verbeteren. Dit bepaalt je contact met anderen.

Van belang is goed contact met je adem- en klankstroom, dus met je lichaam. Woon jij er echt? Hoe verhoud jij je tot de ruimte in jezelf om je heen?

Eric zal concrete oefeningen aanreiken zodat jij je uitstraling en verstaanbaarheid vergroot. Daardoor verbetert de kwaliteit van je ademhaling, je bloed en je uithoudingsvermogen, wat positief zal doorwerken op je zelfvertrouwen, je uitstraling en zelfs je gezondheid.

Eric's motto is: je bent groter dan je bent.

Wat gaan we doen tijdens de training?

 • Oefenen met een 'elevator pitch': een kernachtige formulering van jouw missie.
 • Je krijgt concrete richtlijnen voor het verbeteren van je presentatie en lichaamstaal en je oefent daarmee.
 • Je krijgt praktische handvaten voor een efficiënter stemgebruik en betere articulatie en je oefent daarmee.
 • Stimuleren van je lichaamscontact en beleven van jezelf in de ruimte.
 • Stand your ground.

Wat kan deelname aan deze training je opleveren?

 • Een betere lichaamshouding, meer gevoel voor de ruimte in jezelf en om je heen.
 • Een efficiëntere en persoonlijkere presentatie.
 • Authentieker stemgeluid, betere verstaanbaarheid.
 • Méér charisma, een grotere uitstraling.
 • Betere omgang met je zenuwen en faalangst.
 • Méér gezondheid.

Praktische informatie over de training

De training vindt plaats op zaterdag 26 januari 2019 in Studio Hartekracht, gelegen aan de rand van de binnenstad van Zutphen, nabij het centrum. Op het terrein is (gratis) parkeergelegenheid en er is een overdekte fietsenstalling. Hier vind je de routebeschijving naar Studio Hartekracht. Kom je met de trein dan is het 6 minuten fietsen met de OV-fiets of ruim 20 minuten lopen.

Kosten voor deelname aan deze eendaagse training zijn 79 euro ex btw voor bij Bewust Achterhoek aangesloten aanbieders. Dit is inclusief koffie en thee gedurende de hele dag en een biologische lunch van de Driekant. Ondernemers, professionals en belangstellenden die niet aangesloten zijn bij Bewust Achterhoek betalen 99 euro ex btw.

Ik meld me aan!

Je kunt je aanmelden voor deze training door onderstaand formulier in te vullen. Betalen kan dan direct met iDeal. Binnen 24 uur ontvang je de factuur. Pas na betaling is je deelname aan deze training bevestigd. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen met deze training. Bij minimaal 6 aanmeldingen gaat de training door.

Heb je vragen over de inhoud van de training neem dan contact op met Eric van Grootel. Zijn contact gegevens vind je op zijn profielpagina. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Saskia Juijn.

Graag tot ziens op 26 januari!

Informatie + Aanmelden » Eric van Grootel | Saskia Juijn

www.bewustachterhoek.nl
Bekijk Facebook event

Studio Hartekracht
Paulus Potterstraat 12d
7204 CV Zutphen

Saskia Juijn
06 10112431
info AT bewustachterhoek DOT nl

Ik schrijf me in voor Eéndaagse training 'Vergroot je uitstraling!' - ZA 26 januari 2019 | Zutphen

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Na het verzenden van je inschrijving kun je het bedrag 0,00 incl. 21% BTW [€ 0,00 excl. 21% BTW] afrekenen via iDEAL om je inschrijving definitief te bevestigen!


Meer agenda van Bewust Achterhoek

juni 2019

UITVERKOCHT! - Lezing Juglen Zwaan: Eet jezelf gezond - De heilzame aspecten van voeding

DO 20 jun 19.30 uurEten & Drinkenlezing
UITVERKOCHT! - Lezing Juglen Zwaan: 'Eet jezelf gezond - De heilzame aspecten van voeding'

In deze lezing vertelt Juglen Zwaan over de gezondheidseffecten van voeding op onze gezondheid. Hij deelt zijn nieuwste inzichten. Na deze lezing is je kennis up-to-date en heb je praktische tips in handen om je gezondheid te verbeteren! Doe mee!
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnZutphen
Bewust Achterhoek inspiratiewandeling obv Athilde Whyte

ZA 22 jun 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Achterhoek inspiratiewandeling obv Athilde Whyte

Bewust Achterhoek organiseert regelmatig inspiratiewandelingen voor iedereen die bewust wil leven en graag gelijkgestemden ontmoet. Vandaag wandelen we o.b.v. Athilde Whyte in het prachtige natuurgebied De Bekendelle, bij Winterswijk.
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnWinterswijk Woold

juli 2019

Netwerkcafé Bewust Achterhoek voor bewuste ondernemers en professionals

VR 05 jul 10.00 uurnetwerkbijeenkomst
Netwerkcafé Bewust Achterhoek voor bewuste ondernemers en professionals

Tussen 10 en 12 uur vindt een netwerkcafé van Bewust Achterhoek plaats in Doetinchem. Kom gezellig bijpraten met collega professionals onder het genot van een kopje koffie of thee. Belangstellende ondernemers zijn ook welkom!
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnDoetinchem

september 2019

Bewust Achterhoek inspiratiewandeling

ZA 07 sep 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Achterhoek inspiratiewandeling

Bewust Achterhoek organiseert een wandeling voor iedereen die bewust(er) wil leven en graag gelijkgestemden ontmoet. Vandaag wandelen we onder begeleiding van wandelcoach Annemiek van der Velden in Natuurgebied Hackfort. Wandel je ook mee?
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnVorden

oktober 2019

Bewust Achterhoek inspiratiewandeling met thema Verlies en rouw

ZA 05 okt 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Achterhoek inspiratiewandeling met thema 'Verlies en rouw'

Bewust Achterhoek organiseert regelmatig wandelingen voor een ieder die bewust(er) wil leven en graag gelijkgestemden ontmoet. Vandaag wandelen we onder begeleiding van Imelda Verheij in Ruurlo en belichten we het thema 'Verlies'. Wandel je mee?
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnVorden
Foto 63 Saskia Juijn Klik om te vergroten

Ademtherapie Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek