Eéndaagse training 'Vergroot je uitstraling!' - voor professionals
VR 14 december | 10.00-16.00 uur | Zutphen

Deze training wordt ook gegeven op zaterdag 26 januari 2019.
95,59 incl. BTW Voor bij Bewust Achterhoek aangesloten aanbieders, inclusief koffie, thee en lunch
119,79 incl. BTW Voor niet aangesloten ondernemers en professionals, inclusief koffie, thee en lunch


Vergroot je uitstraling!

Je hebt passie voor je vak. Je bent er ook goed in, en hebt veel kennis en ervaring. Toch voel je je niet altijd even zelfverzekerd. Misschien herken je dit?

 • Je begint te spreken, maar je merkt dat je verhaal niet aankomt, zonder dat je weet wat je moet doen.
 • Je collega's of cliënten kunnen je niet volgen, worden niet geraakt, of komen niet in beweging.
 • Je voelt je onzeker omdat je niet vertrouwt op je stem of lichaamstaal.
 • Je neemt te weinig ruimte in, of bent teveel bezig met het uitdragen van je missie.
 • Je zou meer uitstraling willen hebben, charisma, een betere presentatie.

Uitstraling en inhoud

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat 80% van je uitstraling te maken heeft met je lichaamstaal en de klank van je stem, slechts 20% met de inhoud van je verhaal.

Je kunt meer doen dan je denkt

Maak contact met je collega's of cliënten en vertel wat je te vertellen hebt. Je straalt eigenheid uit, openheid, de wil om te communiceren en om je kennis met hen te delen, maar ook je enthousiasme. Je weet dat je succes afhangt van je lichaamshouding en je gevoel voor ruimte, letterlijk en figuurlijk. En van je stemgebruik.

Laat je stem horen en wees duidelijk, betrokken en actief. Blijf bij jezelf, op je eigen benen, met jouw verticaliteit en jouw klank. Geef jezelf bloot, zonder jezelf te verliezen in de ruimte van de ander.

Eric van Grootel kan je helpen met je presentatie

Met veel plezier werkt Eric van Grootel al meer dan vijfentwintig jaar met de meest uiteenlopende doelgroepen op het gebied van stem, presentatie en mental coaching. Met zijn voltooide stemopleiding aan het conservatorium, specialisaties spraak, een internationale theaterstudie en lerarenopleidingen werkt hij als docent, performer, auteur, koor- en theaterleider. Dit met amateurs tot professionals in diverse landen en culturen, in individueel contact en met allerlei soorten groepen.

Eric is voortdurend op zoek naar manieren om jouw eigenheid en kracht te mobiliseren, terwijl hij met volle teugen geniet van de verschillen tussen jou en anderen. Cultuurverschillen heeft hij goed leren kennen tijdens vele projecten in het buitenland, in internationale theaterfestivals, theaters en toneelscholen, vooral in Rusland.

In je presentatie en stemgebruik spiegelt zich je persoonlijkheid. Eric helpt je in deze training graag om jouw eigen uitstraling en kracht te vinden en verbeteren. Dit bepaalt je contact met anderen.

Van belang is goed contact met je adem- en klankstroom, dus met je lichaam. Woon jij er echt? Hoe verhoud jij je tot de ruimte in jezelf om je heen?

Eric zal concrete oefeningen aanreiken zodat jij je uitstraling en verstaanbaarheid vergroot. Daardoor verbetert de kwaliteit van je ademhaling, je bloed en je uithoudingsvermogen, wat positief zal doorwerken op je zelfvertrouwen, je uitstraling en zelfs je gezondheid.

Eric's motto is: je bent groter dan je bent.

Wat gaan we doen tijdens de training?

 • Oefenen met een elevator pitch: een kernachtige formulering van jouw (bedrijfs)missie, van waar jij voor staat.
 • Je krijgt concrete richtlijnen voor het verbeteren van je presentatie en lichaamstaal en je oefent daarmee.
 • Je krijgt praktische handvaten voor een efficiënter stemgebruik en betere articulatie en je oefent daarmee.
 • Stimuleren van je lichaamscontact en beleven van jezelf in de ruimte.
 • Stand your ground.

Wat kan deelname aan deze training je opleveren?

 • Een betere lichaamshouding, meer gevoel voor de ruimte in jezelf en om je heen.
 • Een efficiëntere en persoonlijkere presentatie.
 • Authentieker stemgeluid, betere verstaanbaarheid.
 • Méér charisma, een grotere uitstraling.
 • Betere omgang met je zenuwen en faalangst.
 • Méér gezondheid.

Praktische informatie over de training

De training vindt plaats op vrijdag 14 december 2018 in Studio Hartekracht, gelegen aan de rand van de binnenstad van Zutphen, nabij het centrum. Op het terrein is (gratis) parkeergelegenheid en er is een overdekte fietsenstalling. Hier vind je de routebeschijving naar Studio Hartekracht. Kom je met de trein dan is het 6 minuten fietsen met de OV-fiets of ruim 20 minuten lopen.

Kosten voor deelname aan deze eendaagse training zijn 79 euro ex btw voor bij Bewust Achterhoek aangesloten aanbieders. Dit is inclusief koffie en thee gedurende de hele dag en een biologische lunch van de Driekant. Professionals die niet aangesloten zijn bij Bewust Achterhoek betalen 99 euro ex btw. 

Ik meld me aan!

Je kunt je aanmelden voor deze training door onderstaand formulier in te vullen. Betalen kan dan direct met iDeal. Binnen 24 uur ontvang je de factuur. Pas na betaling is je deelname aan deze training bevestigd. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen met deze training. Bij minimaal 6 aanmeldingen gaat de training door.

Heb je vragen over de inhoud van de training neem dan contact op met Eric van Grootel. Zijn contact gegevens vind je op zijn profielpagina. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Saskia Juijn.

Je vindt deze training ook op Facebook.

Graag tot ziens op 14 december!

NB: Deze training wordt ook gegeven op zaterdag 26 januari 2019. Lees hier verder voor meer informatie en aanmelden.

Informatie + Aanmelden » Eric van Grootel | Saskia Juijn

www.bewustachterhoek.nl
Bekijk Facebook event

Studio Hartekracht
Paulus Potterstraat 12d
7204 CV Zutphen

Saskia Juijn
06 10112431
info AT bewustachterhoek DOT nl

Ik schrijf me in voor Eéndaagse training 'Vergroot je uitstraling!' - voor professionals - VR 14 december 2018 | Zutphen

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Na het verzenden van je inschrijving kun je het bedrag 0,00 incl. 21% BTW [€ 0,00 excl. 21% BTW] afrekenen via iDEAL om je inschrijving definitief te bevestigen!


Meer agenda van Bewust Achterhoek

december 2018

Kerstlunch voor bewuste en duurzame ondernemers en professionals uit de Achterhoek

VR 21 dec 12.30 uurEten & Drinkennetwerkbijeenkomst
Kerstlunch voor bewuste en duurzame ondernemers en professionals uit de Achterhoek

In samenwerking met Julie van der Borch van Landgoed Verwolde organiseren we een gezellige, culinaire, lunch in kerstsfeer voor bewuste & duurzame ondernemers en professionals uit de Achterhoek. Reserveer nu en sluit samen met collega's het jaar af!
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnLaren

januari 2019

Netwerkbijeenkomst Bewust Achterhoek met workshop Collega of concurrent?

DO 24 jan 9.30 uurOrganisatieontwikkeling en adviesnetwerkbijeenkomst
Netwerkbijeenkomst Bewust Achterhoek met workshop 'Collega of concurrent?'

Op deze eerste netwerkbijeenkomst van het jaar biedt aanbieder Marianne van der Meer een workshop aan, gebaseerd op The Work van Byron Katie, waarin je jouw gedachten rondom concurrentie onderzoekt. Heb je collega's of zijn het concurrenten? Doe mee!
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnWehl
Eéndaagse training Vergroot je uitstraling! - voor professionals

ZA 26 jan 10.00 uurMuziek, Klank en Stemexpressietraining
Eéndaagse training 'Vergroot je uitstraling!' - voor professionals

Je bent goed in je vak, maar kom je ook zelfverzekerd en authentiek over op anderen? In deze ééndaagse training voor professionals door Eric van Grootel leer je mbv praktische oefeningen voor presentatie en stemgebruik je uitstraling te vergroten.
Eric van Grootel
Saskia JuijnZutphen

februari 2019

Bewust Achterhoek inspiratiewandeling

ZA 09 feb 10.00 uurCoaching - Wandelcoachingevenement
Bewust Achterhoek inspiratiewandeling

Bewust Achterhoek organiseert een wandeling voor iedereen die bewust(er) wil leven en graag gelijkgestemden ontmoet. Vandaag wandelen we onder begeleiding van wandelcoach Annemiek van der Velden in Natuurgebied Hackfort. Wandel je ook mee?
Bewust Achterhoek
Saskia JuijnVorden
Foto 63 Saskia Juijn Klik om te vergroten

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek